Meriroskahaasteen huipennus Suomen luonnon päivänä 25.8.

Uutinen 11.7.2018 klo 16.51
Meriroska_sukeltaja_uutisiin
 

Meriroskahaasteen voittaja tai voittajat valitaan finaalissa Helsingissä lauantaina 25.8. Tervetuloa jännittämään, kuka on kehittänyt parhaan ratkaisun Itämeren roskaantumisen vähentämiseksi!

Meriroskahaasteen finaalissa lavalle nousee kilpailun kymmenen finalistitiimiä. Finalistit kertovat, miten he tekisivät lopun Itämeren roskaantumisesta. Tuomaristo päättää, kuka tai ketkä saavat palkinnoksi yhteensä 32 000 euroa vauhdittamaan Itämeren pelastamista. Kolme finalistia saa myös joukkorahoituskampanjan.

Finaali järjestetään Allas Sea Poolissa (Katajanokanlaituri 2a, 00160 Helsinki) lauantaina 25.8. klo 13–17. Paikkoja on rajoitetusti, ja tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittaudu tilaisuuteen >>

Meriroskahaaste on Suomen ympäristökeskuksen järjestämä kilpailu. Siihen ilmoitettiin mukaan 93 ratkaisua, joista kymmenen lupaavinta pääsi finaalivaiheeseen. Tutustu finalisteihin >>

Palkintosumman lahjoittavat Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja S-ryhmä. Joukkorahoituskampanjan lahjoittaa Joukon Voima, ja finaalitilaisuuden tarjoaa John Nurmisen Säätiö.

Suomen luonnon päivä on valtakunnallinen luonnon oma juhlapäivä, jolloin luontoa voi juhlia esimerkiksi järjestämällä tapahtuman, osallistumalla tapahtumiin ja menemällä luontoon yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Suomen luonnon päivää on vietetty vuodesta 2013 alkaen.

www.meriroskahaaste.fi, #meriroskahaaste

www.suomenluonnonpaiva.fi, #luonnonpaiva