Maailman ympäristöpäivän teemana muovisaaste

Uutinen 5.6.2018 klo 13.29
 
 

 
 
Meriroskahaasteen_finalistityöpaja_05062018_uutisiin_2
Finalistien toinen työpaja pidettiin Maailman ympäristöpäivänä. © © Vilja Pursiainen, Kaskas Media

Meriroskahaasteen finalistit viettävät Maailman ympäristöpäivää työpajassa virittämässä meren roskaantumista vähentäviä ideoitaan vieläkin paremmiksi. Se sopii paremmin kuin hyvin, sillä päivän teemana on muovijäteongelma.

Käynnissä on finalistien toinen työpajapäivä. Tässä vaiheessa on mukana 10 tuomariston mielestä lupaavinta ideaa. Finalistit haluavat esimerkiksi kehittää muoville korvaavia materiaaleja, ratkaista mikromuoviongelmaa ja parantaa ympäristötietoisuutta. Suomen ympäristökeskuksen järjestämään kilpailuun ilmoitettiin mukaan 93 ratkaisua.

Meriroskahaaste huipentuu 25.8.2018 Suomen luonnon päivänä, jolloin tuomaristo valitsee kilpailun voittajan tai voittajat. Voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ideansa toteuttamiseen, ja kolme finalisteista saa ilmaisen joukkorahoituskampanjan.

Palkintosumman lahjoittavat Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja S-ryhmä. Joukkorahoituskampanjan lahjoittaa Joukon Voima. Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus, ja toteuttajakumppaneita ovat ajatushautomo Demos Helsinki ja viestintätoimisto Kaskas Media.

Tutustu kilpailun finalisteihin

Tutustu Maailman ympäristöpäivän muoviongelmasta kertoviin aineistoihin